+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

PROJECTEN

POWERWATT BV, een toonaangevend bedrijf op het gebied van energieopslag, heeft met succes een breed scala aan projecten voltooid, variërend van kleine vakantiewoningen met een capaciteit van 5 kWh tot indrukwekkende containerbatterijen met een vermogen van 2 MW en een opslagcapaciteit van 2208 kWh. Elk van deze projecten is uniek en wordt gedreven door specifieke behoeften en doelstellingen voor het implementeren van batterijopslag.

De motivaties achter het plaatsen van deze batterijsystemen zijn uiteenlopend. Voor sommige projecten is het doel om zonne- en windenergie op te slaan, zodat de opgewekte elektriciteit kan worden benut op momenten dat de energieproductie lager is. Dit draagt bij aan een efficiëntere en duurzamere energievoorziening.

Daarnaast heeft POWERWATT BV ook projecten uitgevoerd waarbij de batterijen dienen als back-up voorziening, waarbij ze cruciale stroomvoorziening bieden tijdens piekbelastingen of in noodgevallen, waardoor een betrouwbare stroomvoorziening wordt gegarandeerd.

Een ander innovatief aspect van de projecten van POWERWATT BV is de samenwerking met netbeheerders. Door de batterijen beschikbaar te stellen aan de netbeheerder, kunnen ze helpen om het elektriciteitsnet te stabiliseren en balanceren. Dit biedt niet alleen een waardevolle dienst aan de samenleving, maar kan ook resulteren in een lucratief verdienmodel voor de klant.

Hoewel de voordelen van batterijopslag evident zijn, is het belangrijk op te merken dat het plaatsen van batterijen nog steeds een relatief nieuw concept is. Dit houdt in dat de implementatie ervan complex kan zijn. POWERWATT BV heeft echter zijn reputatie gevestigd als een expert op dit gebied, met een team van hooggekwalificeerde professionals die ervoor zorgen dat elk project met de grootste zorg en precisie wordt uitgevoerd.

De voortdurende inzet van POWERWATT BV voor innovatie en duurzaamheid maakt hen een betrouwbare partner voor klanten die streven naar geavanceerde energieopslagoplossingen. Met hun bewezen staat van dienst en diverse portfolio van succesvolle projecten blijft POWERWATT BV een drijvende kracht in de transitie naar een groenere en efficiëntere energietoekomst.