+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

In de wereld van vandaag, waar duurzaamheid en groene energie steeds belangrijker worden, lopen we tegen een uitdaging aan die bekend staat als netcongestie. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar we gaan het eenvoudig uitleggen. Stel je het elektriciteitsnet voor als een snelweg. Op een gegeven moment kan deze snelweg vol raken, vooral als er veel elektrische auto’s rijden of als iedereen tegelijk zijn elektriciteit gebruikt. Dit is precies wat er gebeurt met ons elektriciteitsnet wanneer te veel huizen en bedrijven tegelijkertijd zonne-energie willen terugleveren. Het net raakt “vol”, en dit noemen we netcongestie.

Een andere uitdaging waar we tegenaan lopen, is het niet kunnen krijgen van een grotere netaansluiting. Soms willen mensen of bedrijven meer elektriciteit gebruiken of opwekken dan hun huidige aansluiting toelaat. Helaas is het niet altijd mogelijk om deze aansluiting zomaar te vergroten, vanwege de beperkingen van het netwerk of de hoge kosten die hieraan verbonden zijn.

Gelukkig hebben we bij POWERWATT een oplossing die deze problemen kan helpen verminderen: de inzet van KWh energieopslag. Energieopslag, in de vorm van batterijen, stelt ons in staat om elektriciteit op te slaan wanneer het netwerk het aankan en deze opgeslagen energie te gebruiken wanneer dat nodig is. Dit betekent dat we minder afhankelijk zijn van het netwerk op piekmomenten en dat we onze eigen opgewekte energie efficiënter kunnen gebruiken.

Met energieopslag kunnen we bijvoorbeeld de zonne-energie die overdag wordt opgewekt, opslaan en gebruiken in de avonduren, wanneer de zon niet schijnt maar de vraag naar elektriciteit hoog is. Dit helpt niet alleen om netcongestie te verminderen, maar stelt ons ook in staat om optimaal gebruik te maken van onze eigen opgewekte duurzame energie.

Bij POWERWATT werken we aan oplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Door slim gebruik te maken van technologieën zoals energieopslag, helpen we ons elektriciteitsnet te stabiliseren en zorgen we ervoor dat duurzame energie altijd en overal beschikbaar is. Zo dragen we samen bij aan een groenere en duurzamere toekomst.× Hoe kan ik je helpen?