+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

POWERWATT

Met de techniek van ATEPS Nederland BV en de organisatie van 01RG BV 

De technische ontwikkeling van de batterij opslag zowel in hard als software.

Sales en businessdevelopment

Een batterij met verdienmodel. 

Opslag van energie in een batterij heeft de toekomst. Onafhankelijk worden van het net speelt hierbij een belangrijke rol. Echter met de opslag van energie komt ook de energiehandel, zowel op de Spotmarkt als de frequentie markt waarbij je als het volume maar groot genoeg is voldoende rendement creëert.

De aansluiting op het net blijft wel van belang vandaar dat we zoeken naar locatie die al reeds een voldoende grote aansluiting hebben of juist net niet. Wat ook het voordeel van het businessmodel. Het huren van een locatie en het vermarkten van de opslag van energie biedt diverse voordelen:

  • Duurzame oplossing om het netcongestie te voorkomen
  • Grotere zonneparken, of wind rendabeler maken
  • Balanceren van het net, dus een stabieler en beter energienet creëren brengt een langere levensduur van elektrotechnische apparaten met zich mee.
  • Door handel op de onbalans(spot) en frequency markt een goed rendement.

VERHUUR JOUW LOCATIE

De Markt 

Het klimaatakkoord heeft als doelstelling om in 2050 CO2 neutraal te zijn, Volledig op duurzame energie en in Nederland het doel van het (aard) gas af. In 2019 Eindigde Nederland onderaan de lijst van Europese landen met de doelstellingen die tot dan toe behaald moesten worden Ruim 8% van de energie werd duurzaam opgewekt. Dat houdt in dat er nog een flinke weg te gaan is.

  • Van Gas naar Elektra, dus meer verbruik is de verwachting zowel in de industrie als thuis
  • Mobiliteit is vooral gericht op elektrisch laden, dit zorgt voor een grotere behoefte
  • Meer energie opwekkers zoals zonnepanelen, windmolens, centraal en decentraal
  • Onbalans blijft hierdoor een belangrijke factor want verbruik en opwek zal nooit gelijktijdig gaan. Het gebruik zal meer en meer flexibel worden waardoor de onbalans en de frequentie markt blijft.
× Hoe kan ik je helpen?