+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

MOBIELE BATTERIJ

OP BOUWPLAATS OF EVENEMENT

ONZE BATTERIJ ZORGT VOOR UW ENERGIE!

ALS AANHANGER

kleine containerbatterij

ALS CONTAINER

Meer en meer worden er eisen gesteld ten aanzien van de energievoorziening op bouwplaatsen, attracties en evenementen. Diesel generatoren worden geweerd van bouwplaatsen en andere locaties. Bij de aanbesteding van projecten worden er eisen gesteld ten aanzien van CO2, geluidsproductie en andere milieu factoren.

De oplossing hiervoor kan geleverd worden met het mobiele energiesysteem. Dit systeem kan zowel on-grid als off-grid ingezet worden.

VOORDELEN

Milieuvriendelijk
Duurzame energie
Voorkomen van overlast voor de directe omgeving
Lease mogelijk

Bij on-grid gebruik wordt het systeem aangesloten op een bestaande netaansluiting met 3 fasen. Het Mobiele Opslagsysteem meet in deze netaansluiting het opgenomen vermogen. Als de aangesloten belasting meer vraagt dan door de netvoeding geleverd kan worden, schakelt de converter binnen ca. 200mS in. Deze kan tot 30kW uitgaand vermogen leveren.

Hiermee kan een aansluiting van 3x 16A (9kW) of 3x 32A (18kW) verhoogd worden tot 39kW of 48kW. Door het snelle inschakelen van de converter kunnen belastingen zoals (bouw)liften, machines en apparaten zonder onderbreking inschakelen. Als de machine uitgeschakeld wordt of minder vermogen dan de 16A of 32A gaat verbruiken wordt het opslagsysteem, met de daardoor ontstane ruimte op de netaansluiting, weer automatisch geladen.

Bij off-grid gebuikt dient het systeem gestart te worden met de aanwezige 12V van het trekkende voertuig. De bekabeling is daarvoor al afgestemd op de standaard 13-polige aansluiting van de aanhanger.

Na het starten van het systeem kan deze ontkoppeld worden. Het draait systeem geheel zelfstandig verder. Er is dan verdeeld over beide uitgangen in totaal 30kW vermogen beschikbaar voor machines en apparaten.

Het systeem is ingebouwd in een aanhanger met een eigen gewicht van 650kg en een totaal maximaal gewicht van 2.700kg. Het energie opslagsysteem heeft een gewicht van ca. 1.000 kg waardoor er nog ca. 1.000kg laadvermogen over blijft. Aanvullende zaken kunnen in een apart compartiment worden ondergebracht.

In totaal is er 70kWh beschikbaar waardoor het systeem, bij volle belasting, ca. 2 uur in off-grid modus kan werken. Bij een lagere belasting zal de gebruikstijd evenredig langer zijn.

Na terugkeer op de werf of andere locatie, wordt door het aanbrengen van de netvoeding op een standaard 3-fasen aansluiting het systeem in ca. 5 uur weer volledig geladen. Het systeem is dan weer beschikbaar voor de volgende inzet.

Nu ook met vouwsysteem incl zonnepanelen mogelijk!

× Hoe kan ik je helpen?