+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

BATTERIJEN

Op de markt zijn er verschillende soorten batterijen beschikbaar die worden gebruikt voor energieopslag. Twee veelvoorkomende batterijtypen zijn lithium-ion NMC en lithium ijzerfosfaat (LFP), deze worden ook door POWERWATT gebruikt.

Wij hechten veel waarde aan het zorgvuldig selecteren van bewezen technologieën en we blijven voortdurend op de hoogte van ontwikkelingen in de markt met betrekking tot andere vormen van energieopslag.

Lithium-ion (NMC) batterijen staan bekend om hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en uitstekende prestaties. Ze worden vaak gebruikt in draagbare elektronica, elektrische voertuigen en energieopslagsystemen. Deze batterijen kunnen een grote hoeveelheid energie opslaan en snel afgeven wanneer dat nodig is.

Lithium ijzerfosfaat (LFP)  batterijen zijn een ander populair type batterij dat wordt gebruikt voor energieopslag. Ze staan bekend om hun hoge veiligheidsniveaus, lange levensduur en uitstekende thermische stabiliteit. LFP-batterijen hebben een lagere energiedichtheid dan NMC-batterijen maar ze zijn minder gevoelig voor degradatie bij hoge temperaturen. Daarom worden ze vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid en betrouwbaarheid essentieel zijn, zoals elektrische voertuigen, zonne-energiesystemen en noodstroomvoorzieningen.

Bij POWERWATT hebben we zorgvuldig gekozen voor deze bewezen technologieën omdat ze voldoen aan onze hoge normen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid.

We volgen echter ook de markt nauwlettend voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van energieopslag. Er zijn voortdurend nieuwe batterijtechnologieën in ontwikkeling. We blijven deze ontwikkelingen volgen om ervoor te zorgen dat we onze klanten de meest geavanceerde en efficiënte oplossingen kunnen bieden voor energieopslag.

CONTAINER BATTERIJEN

Containerbatterijen: De belangrijkste formaten zijn 10ft, 20ft en 40ft containers. Het juiste formaat wordt gekozen op basis van de behoeften. Deze batterijen zijn ontworpen met verschillende functies om optimale prestaties te garanderen:

 De batterijen zijn uitgerust met systemen om de temperatuur en vochtigheid te regelen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in diverse omgevingen.

Veiligheid is een prioriteit, de batterijen zijn voorzien van brandveiligheidssystemen, zoals detectoren en blusmiddelen, om eventuele brandrisico’s te minimaliseren.

Battery Management Systems (BMS) en Energy Management Systems (EMS) zorgen voor efficiënt energiebeheer. Het BMS bewaakt de status en prestaties van de batterijen, terwijl het EMS helpt bij het optimaliseren van het energieverbruik en de distributie.

De batterijen zijn voorzien van een 4G verbinding, waardoor ze kunnen communiceren met externe systemen en op afstand kunnen worden bewaakt en beheerd.

Door middel van cloudgebaseerde oplossingen kunnen gegevens over de batterijprestaties worden opgeslagen en geanalyseerd. Dit biedt inzicht in het gebruik en maakt het mogelijk om de efficiëntie te verbeteren.

De containerbatterijen zijn geschikt voor diverse toepassingen, waaronder:

Het aanpassen van de energie-output om de frequentie van het net binnen de juiste bandbreedte te houden. 49.8Hz en 50.2Hz.

Het compenseren van ongelijkmatige belastingen in het elektriciteitsnetwerk om stabiliteit te behouden. 

Het deelnemen aan de handel op de energiemarkt om te profiteren van prijsverschillen.

Het verminderen van pieken in de energievraag door energieopslag te gebruiken tijdens perioden van hoge vraag.

Het verplaatsen van energieverbruik naar goedkopere of gunstigere tijdstippen, om kosten te optimaliseren.

Om de batterijen aan te sturen bij een grootverbruikersaansluiting, wordt gebruik gemaakt van een aggregator. Een aggregator is een partij die namens de batterijgebruikers handelt op de markt, onder andere via TenneT, de beheerder van het hoogspanningsnetwerk. De aggregator zorgt voor een efficiënte en geoptimaliseerde inzet van de batterijen om de gewenste doelen te bereiken, zoals het maximaliseren van opbrengsten of het optimaliseren van het energieverbruik.

Koeling

batterij koeling

Batterij

Elektra

Vermogen

Container

Veiligheid

POWERQUBE

powerbooster
De PowerQube is een batterij die is ontworpen om te voorzien in de behoefte aan extra vermogen wanneer dat nodig is. Het heeft verschillende toepassingen, zoals het gelijktijdig opladen van heftrucks of het gebruik bij tankstations.

Daarnaast kan deze batterij worden gebruikt voor loadshifting, wat inhoudt dat het elektriciteitsverbruik kan worden verschoven naar momenten waarop er minder vraag is naar elektriciteit. Ook kan de batterij worden aangesloten op de Epex, vermoedelijk een elektriciteitsbeurs of -markt, om te handelen met elektriciteit.

Om te kunnen handelen op Epex is een gateway nodig, die apart wordt geleverd en niet standaard bij de PowerQube wordt meegeleverd. Dit is waarschijnlijk een interface of verbinding die nodig is om te communiceren met het Epex-systeem.

De PowerQube is verkrijgbaar in verschillende varianten, variërend van 30 kW/33 kWh tot 180 kW/198 kWh. Deze batterijen moeten binnen worden geplaatst. Voor buitengebruik is er een IP65-buitenunit beschikbaar in enkelvoudige, dubbele en driedubbele uitvoeringen. Dit betekent dat de buitenunit bestand is tegen stof en waterstralen en geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Recycling

Met het oog op de bevordering van duurzaamheid neemt recycling een steeds prominentere plaats in. Door gebruik te maken van -gerecyclede batterijen dragen we bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval en het behoud van waardevolle grondstoffen. Als onderdeel van ons streven naar verduurzaming bieden wij ook gerecyclede batterijen aan. Deze batterijen zijn afkomstig uit de auto-industrie en ondergaan een grondige controle voordat ze een nieuw leven krijgen. Meestal gaat het hierbij om Lithium NMC-batterijen.

Een belangrijk voordeel van onze gerecyclede batterijen is dat we ook gunstige garantievoorwaarden kunnen bieden. Onze gerecyclede batterijen worden grondig geïnspecteerd en getest voordat ze opnieuw worden geïntroduceerd in de markt. Omdat we vertrouwen hebben in de kwaliteit en duurzaamheid van onze gerecyclede batterijen, kunnen we klanten geruststellen met uitgebreide garantieopties. Dit stelt hen in staat om met vertrouwen te kiezen voor gerecyclede batterijen zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele defecten of tekortkomingen.

Door te kiezen voor gerecyclede batterijen draagt u actief bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk en het bevorderen van een circulaire economie. Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en we zijn er trots op dat we hoogwaardige gerecyclede batterijen kunnen leveren die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten.

MAATWERK

Bij veel batterijen is het gebruikelijk dat ze standaard geleverd worden, waarbij vaak aanpassingen aan instellingen en programmering vereist zijn. Echter, naast deze standaardopties bieden we ook technisch maatwerk aan. Dit stelt ons in staat om batterijen op maat te maken voor specifieke behoeften.

Een van de mogelijkheden is het transformeren van batterijen tot mobiele eenheden die gemakkelijk kunnen worden vervoerd, bijvoorbeeld in een aanhanger of container. Om ervoor te zorgen dat deze batterijen veilig kunnen worden getransporteerd, nemen we maatregelen om ze te beveiligen en geschikt te maken voor vervoer. Bovendien kunnen we laad-aansluitingen voorzien, zodat de batterijen eenvoudig kunnen worden opgeladen.

Kortom, we streven ernaar om aan uw behoeften te voldoen en daarom nodigen we u graag uit voor een afspraak. Hoewel we vaak beginnen met een standaard batterij als uitgangspunt, kunnen we deze aanpassen en personaliseren om te voldoen aan uw unieke vereisten.

Homestorage zijn batterijen die energie opslaan wat afkomstig is van zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen, zoals windturbines. Deze batterijen maken het mogelijk om de opgeslagen energie te gebruiken op momenten dat de energieproductie van de zonnepanelen of andere bronnen lager is dan de vraag naar energie in huis.

Met een thuisbatterij kunt u uw eigen energie opslaan en gebruiken wanneer het u uitkomt, waardoor u minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnetwerk. Dit kan u helpen om uw energierekening te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Homestorage-systemen zijn in verschillende maten verkrijgbaar, afhankelijk van de energiebehoefte van uw huishouden en het vermogen van uw zonnepanelen of andere energiebronnen. Onze thuisbatterijen kunnen ook worden aangesloten op slimme energiemanagementsystemen, waardoor u de batterij kunt aansturen en de energiestromen in uw huis kunt optimaliseren.

Deze batterij heeft een slimme omvormer, hiermee is het mogelijk de batterij op te laden in de periodes van de lage prijzen en deze energie te verkopen wanneer de prijzen hoger zijn.

Zo kan u dus verdienen aan de verkoop van energie aan het elektriciteitsnet door middel van uw batterij.

De batterij is geschikt vanaf een aansluiting van 3x25a tot 3 x250a.

Kan gebruikt worden voor o.a. peakshaving en loadshifting. In combinatie met een onze stuurbox zelf geschikt om op dynamische prijzen te sturen

container batterij
× Hoe kan ik je helpen?