+31 (0)85 250 0244 Info@powerwatt.nl

Mobiel Energie Systeem

Meer en meer worden er eisen gesteld ten aanzien van de energievoorziening op bouwplaatsen, attracties en evenementen. Diesel generatoren worden geweerd uit van bouwplaatsen en andere locaties en in veel gevallen worden er eisen gesteld bij de aanbesteding van projecten ten aanzien van CO2, geluidsproductie en andere milieu factoren.

Het energiesysteem kan zowel on-grid als off-grid worden ingezet om aan deze eisen en wensen te kunnen voldoen.

On-Grid gebruik:

Bij on-grid gebruik wordt het systeem aangesloten op een bestaande netaansluiting met 3 fasen. Het  Mobiele Opslagsysteem meet in deze netaansluiting het opgenomen vermogen en als de aangesloten belasting meer vraagt dan door de netvoeding geleverd kan worden, schakelt de converter binnen ca. 200mS in en kan deze tot 30kW vermogen aan uitgang leveren.

Hiermee kan aan een 3x 16A (9kW) of een 3x 32A (18kW) verhoogd worden naar, in totaal 39kW of 48kW. Door het snelle inschakelen van de converter kunnen belastingen zoals (bouw)liften, machines en apparaten zonder onderbreking inschakelen. Als de machine uitgeschakeld wordt of minder vermogen van de 16 of 32A gaat verbruiken worden met de daardoor ontstane ruimte op de netaansluiting de baterijen weer automatisch geladen.

Off-Grid Gebruik:

Bij off-grid gebuikt dient het systeem gestart te worden met de aanwezige 12V van het trekkende voertuig, de bekabeling is daarvoor al uitbedraad op de standaard 13-polige aansluiting van de aanhanger.

Na het starten van het systeem kan deze koppeling losgemaakt worden en draait het systeem geheel zelfstandig verder. Er is dan op beide uitgangen, in totaal 30kW, vermogen beschikbaar voor machines en apparaten.

Het systeem is ingebouwd in een aanhanger met een eigen gewicht van 650kg en een totaal maximaal gewicht van 2.700kg. Het energie opslagsysteem heeft een gewicht van ca. 1.000 waardoor er nog ca. 1.000kg laadvermogen over blijft. Eigen gereedschappen kunnen in een apart compartiment worden ondergebracht en het opslagsysteem is toegankelijk via een deur waarachter ook de kabels en andere accessoires kunnen worden ondergebracht.

In totaal is er 70kWh beschikbaar waardoor het systeem, bij volle belasting, ca. 2 uur in off-grid modus kan werken. Bij een lagere belasting zal de gebruikstijd evenredig langer zijn.

Na terugkeer op de werf of andere locatie, wordt door het aanbrengen van de netvoeding op een standaard 3-fasen aansluiting het systeem in ca. 5 uur weer volledig geladen en is dan weer beschikbaar voor de volgende inzet.

× Hoe kan ik je helpen?